aA
Švenčionių rajono meras, „darbietis“ Vytautas Vigelis neigia savo darbo kabinete mušęsis su politiniais priešininkais liberalcentristais Rimu Klipčiumi, Kęstučiu Trapiku bei liberalu Kęstučiu Savicku. Pasak jo, trys tarybos nariai be ceremonijų įsiveržė į kabinetą, įžeidinėjo, grasino, neleido išvykti į susitikimą, stumdėsi, o R. Klipčius esą pats ėmė draskyti savo marškinius ir švarką.
Vytautas Vigelis
© DELFI / Tomas Vinickas

„Įsivaizduokite, kaip aš, meras, galėjau sumušti tris tarybos narius, kurie yra ambalai. Tai čia kažkas iš fantastikos srities“, - antradienį surengtoje spaudos konferencijoje piktinosi V. Vigelis, tarybos narius pakrikštydamas ambalais – tai yra dideliais ir raumeningais žmonėmis.

Liberalcentristai R. Klipčius ir K. Trapikas mero teiginius vadina melu ir sako, kad į kabinetą užėjo pasikalbėti dėl kelionės į Paryžių, kurią V. Vigelis arba dėl neblaivumo ir priekabiavimo prie stiuardesės, arba dėl žmonos ligos baigė Varšuvoje.

Pasak jų, kabinete meras gėrė gėrimą, panašų į brendį – ant stalo stovėjo stiklinė, o po stalu – butelis maišelyje. R. Klipčius pasakoja, kad tarybos nariams ėmus kalbėti, kad meras girtas, šis ėmė muistytis, bandė sprukti pro duris, vedančias į konferencijų salę, bet tarybos nariai stengėsi užstoti jam kelią. Tuomet, pasak jo, meras įsišėlo, ėmė visur puldinėti – o per grumtynes nukentėjo R. Klipčiaus švarkas.

Skundėsi nubrozdinimais, bet blaivumo nesitikrino

DELFI primena, kad Švenčionių rajono meras V. Vigelis pastaruoju metu buvo apkaltintas girtas skridęs į komandiruotę Paryžiuje ir buvęs išlaipintas Varšuvoje, mat neva kabinėjosi prie stiuardesės. Kitas incidentas įvyko praėjusią savaitę, kai rajono policija pranešė gavusi tris pareiškimus iš savivaldybės, jog susimušė meras ir tarybos nariai.

V. Vigelis teigia, kad kabinete jį užpuolė du libralcentristai ir vienas liberalas: R. Klipčius, K. Trapikas ir K. Savickas. Pasak jo, kilus neramumams į kabinetą užėjo administracijos darbuotojai, prašė įsibrovėlių palikti kabinetą, bet esą viskas buvo veltui.

„Tai laikiau savo asmens laisvės suvaržymu. Įsivaizduokite, pas jus kas nors įsiveržia į kabinetą ir laiko vos ne uždarytus“, - teigė V. Vigelis.

Jis sako pats paskambinęs į policiją, o tarybos nariai toliau „sklaidėsi“ po kabinetą.

„Paskui man pavyko išeiti, išėjau pasitikti policijos pareigūnų, bet jie nebuvo atvykę ir aš išvykau tiesiai į gydymo įstaigą, nes buvo sutrikdyta mano sveikata, buvo sukilęs spaudimas, buvau išsigandęs, atvirai galiu pasakyti. Žinodamas ūmų ir aferistišką R. Klipčiaus būdą, žinodamas jo visą istorija, tai, žinote, buvau išsigandęs, kad nebūtų kokių nors medicininių pasekmių“, - pasakojo meras bei pridūrė vėliau grįžęs į namus.

Paklaustas, ar gydymo įstaigoje tikrinosi dėl blaivumo, V. Vigelis tiesiai neatsakė. Mes aiškino negalėjęs būti neblaivus, nes turėjo susitikimą, o vėliau ėmė pasakoti apie sumušimus ir įbrėžimus, kuriuos patyrė, bei skundėsi, kad jam galėjo būti sužalota akis.

Perklaustas dėl blaivumo tikrinimo V. Vigelis kiek patikslino: „Iš tikro, jeigu būčiau buvęs neblaivus... Nė minties nebuvo, būčiau pasidaręs tuos tyrimus. Nėra ten problema, bet ne tas galvoje buvo. Manau, kad gydymo įstaiga, jei mato, jie turi fiksuoti iš karto“.

Pasak V. Vigelio, praėjusį penktadienį apie 12.15-12.30 val., tai yra po incidento, jis lankėsi pas du gydytojus: Vaitkevičių ir Butkų. Tuo tarpu policija apie muštynes ir gautus pareiškimus iš Švenčionių savivaldybės teigia gavusi tarp 14.00-14.30 val.

„Nežinau, kokius pareiškimus jie gavo... Aš nežinau, kaip užregistruota“, - tepasakė meras.

Oponentus kaltina čigonų užpuolimu

V. Vigelis sako, kad tokiais būdais liberalcentristais paprasčiausiai siekia nukreipti dėmesį nuo to, kad Švenčionėliose jų partiečiai terorizuoja čigonus. Pasak jo, kaip tik praėjusį penktadienį tarybos posėdyje policija pateikė informaciją, kas gruodžio 30 d. įvyko Švenčionėliuose.

Kaip rašė „Švenčionių kraštas“, prieš Naujus metus Švenčionėlių centre iš liberalcentristų būstinės pasipylė apie 30 vyrų būrys su beisbolo lazdomis ir užpuolė čigonus, kurių esą buvo vos 8, daužė jų automobilius.

„Sausio mėnesį romai kreipėsi tiek į generalinį prokurorą, tiek į mane, kad negali gyventi Švenčionėliuose, kad yra terorizuojami, o jų vaikai negali eiti į mokyklą. Todėl buvo susirinkęs Teisėsaugos etikos komitetas, kuris pakvietė į posėdį komisarą, kad jis paaiškintų tuos įvykius. Manau, kad tai buvo viena priežasčių siekiant nukreipti posėdį kita linkme, kad būtų užglaistytas romų užpuolimas“, - teigė V. Vigelis.

Pasak politiko, dėl šių įvykių vyksta ikiteisminis tyrimas.

„Tas pats vyko prieš savivaldybės rinkimus, kai buvo neįmanoma centre praeiti, tas pats vyksta ir šiandieną“, - aiškino Darbo partijos atstovas.

Nupiešė juodą oponentų paveikslą

Švenčionių rajono meras V. Vigelis taip pat siūlė pasidomėti liberalcentristo R. Klipčiaus biografija. Pasak jo, R. Klipčius praeityje yra grasinęs Lietuvos taupomojo banko Švenčionių skyriaus valdytojui Rimantui Čeponiui, spardė duris, reikalavo atiduoti pinigus, buvo vykdomas tyrimas. Mero tvirtinimu, R. Klipčius yra baustas už chuliganizmą.

Jo kolega K. Trapikas, anot V. Vigelio, buvo pirmasis Seimo narys, pakliuvęs į blaivyklą, be to, jis esą klastojo dokumentus ir suteikė savivaldybės garantiją milijono litų paskolai R. Klipčiaus vardu.

Žiniasklaidoje rašoma, kad K. Trapikas 2010-ųjų kovą iš tarybos posėdžio pats buvo išvesdintas policijos, nes trukdė darbui. Už jo pašalinimą iš posėdžio balsavo dauguma tarybos narių.

„Tokie žmonės buvo įsiveržę pas mane į kabinetą. Įsivaizduokite, kaip aš galėjau sumušti ar ką nors padaryti? Jų elgesys buvo neadekvatus“, - pasakojo V.Vigelis.

„Ne paslaptis, jūs žinote: mes visi buvome vienoje partijoje – tiek R. Klipčius, tiek K. Trapikas, tiek aš. Buvome liberalai, tuomet pirmasis išėjo su R. Klipčiumi susipykęs K. Trapikas. Po kiek laiko tokio R. Klipčiaus elgesio neišlaikiau aš su komanda ir nuo 2000-ųjų metų atstovauju rinkimuose kitai partijai. Manau, tai pagrindinė pykčio priežastis, jie jau dvylika metų negali paimti valdžios“, - teigė V. Vigelis.

Į Paryžių neskrido dėl žmonos ligos?

Švenčionių rajono meras spaudos konferencijoje aiškinosi ir dėl kelionės į Paryžių, pasibaigusios Varšuvoje. V. Vigelis teigia, kad į Prancūzijos sostinę lapkričio pabaigoje nebeskrido sužinojęs, jog žmonai bus daroma operacija, ir lėktuvu grįžo į Vilnių.

Anksčiau V. Vigelis teigė, kad tuo metu, kai vyko kelionė, jis buvo išėjęs atostogų, todėl neprivalo aiškinti, ką per jas veikė.

Šiuo metu meras jau sako suprantąs, kad turi paaiškinti gyventojams kelionės aplinkybes, tačiau tvirtina, kad į ją vyko už savo lėšas.

„Gavau pranešimą, kad žmona yra ligoninėje. Mes buvome planavę, kad nebus, bet nusprendė skubiai daryti operaciją, 29 dieną jai atlikta operacija, aš 28 dieną iš karto grįžau atgal“, - pasakojo V. Vigelis.

Anot mero, žinią apie būsimą žmonos operaciją jis gavo lipant į lėktuvą, skridusį į Varšuvą, tačiau kodėl vis tik išskrido į Lenkijos sostinę, o ne grįžo iškart pas žmoną, jis nepaaiškino.

„Žmona paprasčiausiai norėjo pasitikslinti, sako, važiuoju pasižiūrėti sveikatą. Aš tą dalyką žinojau, bet kadangi kelionė buvo suplanuota anksčiau ir pinigai buvo sumokėti, bet kai gavau šitą žinią, nebebuvo kito kelio, nes pasakė: rytoj darome operaciją“, - sakė V. Vigelis.

K.Trapikas: jaučiuosi blogiau nei po mėšlavežio

Liberalcentristas K. Trapikas savo ruožtu rajono merą kaltina melu, bet sako, kad džiaugiasi, jog V. Vigelis bent pripažįsta vykęs į Varšuvą: esą anksčiau jis sakė niekur nevykęs, o atostogavęs.

K. Trapikas taip pat teigia, kad V. Vigelis apsilankė pas gydytojus, kurie jam yra artimai pažįstami, todėl tikėti juo besąlygiškai neverta. Anot jo, gydytojas Vaitkevičius yra V. Vigelio „čierkos kompanionas“, „darbietis“, drauge jie medžioja.

„Dėl kito daktaro aš nenoriu nieko sakyti, jis geras daktaras, gal jis buvo suklaidintas arba turėjo vykdyti tam tikras vadovo komandas“, - sakė K. Trapikas.

„Aš labai apgailestauju. Būčiau žinojęs, niekad nebūčiau užėjęs tą dieną pas merą. Aš jaučiuosi blogiau nei po mėšlavežio“, - pridūrė politikas.

R. Klipčius savo ruožtu muštynes nupasakojo ypač smulkiai. Pasak jo, trys tarybos nariai į kabinetą užėjo norėdami išsiaiškinti kelionės į Paryžių aplinkybes. Kabinete, jo teigimu, tuo metu buvo savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Dažiaukštas, taip pat vykęs į šią kelionę.

„Meras buvo labai nepatenkintas, kai mes pradėjome domėtis ta kelione. Akivaizdžiai, buvo neblaivus. Jis kalbėjo nerišliai. Kai K. Trapikas paklausė - mere, o jūs kartais neišgėręs – jis sakė: ne, aš vartoju vaistus. Tada K. Trapikas paklausė: brendį ar viskį? Tai sukėlė merui didelį pyktį ir matydamas, kad kuo toliau šnekant jis girtėja, aš paėmiau telefoną ir paskambinau į policijos nuovadą“, - pasakojo R. Klipčius.

Pasak politiko, tuomet V. Vigelis pakilo iš vietos, smogė jam į šoną ir bandė sprukti pro galines duris, vedančias į konferencijų salę – patraukė už jų, bet jos buvo užrakintos, nors patraukus keliskart – sulūžo.

„Tada meras vėl man į glėbį ir mes toje konferencijų salėje su juo susikibome. Toje konferencijų salėje tas mano švarkas ir nukentėjo. Grįžęs į kabinetą jis bandė prasmukti pro K. Trapiką, išbėgti į priimamąjį, ten jam taip pat nepavyko, tada atbėgo personalo skyriaus vedėja, kuri iš po stalo paėmė maišelį ir bandė išnešti iš kabineto. Mes pažiūrėjome, kas ten po stalu, ten buvo butelis gėrimo, o ant stalo stovėjo stiklinė su neaiškiu gėrimu“, - pasakojo R. Klipčius, patikslinęs, kad iš kvapo sprendžia, jog stiklinėje būta alkoholio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.