aA
Dalgiu prieš sugėrovą mojavęs ir jį sužalojęs 34 metų Gargždų gyventojas Darius Kungys nuteistas 8 metams nelaisvės. Be to, nuteistasis turės atlyginti nukentėjusiąjam 30 tūkst. litų neturtinę žalą bei sumokėti 10,7 tūkst. litų Valstybinei ligonių kasai už sužalotojo gydymą.
Sugėrovą dalgiu pjovęs gargždiškis į teismą atvyko visiškai girtas
© DELFI

Išgirdęs paskutiniąją nuosprendžio dalį, kurioje kalbama apie pinigus, nuteistasis net apsiverkė. Nors prieš pat teismo posėdį vyriškis demonstravo pasitikėjimą savimi ir guodė sugyventinę, kad po mėnesio grįšiąs namo. Beje, išklausyti nuosprendžio D. Kungys atvyko su daiktais, kurių galėtų prireikti laisvės atėmimo vietoje, ir visiškai girtas.

Konfliktas tarp sugėrovų įvyko vieną praėjusių metų rugpjūčio vakarą. D. Kungys su sugyventine Vida Buziliūte ir nukentėjusiuoju Leonu Komšliu, gėrė degtinę. Po kiek laiko vyriškiai užsimanė parūkyti ir D. Kungys, pasiėmęs iš L. Komšlio 10 litų, nuėjo pirkti cigarečių. Tačiau jų negavo, nes parduotuvės buvo uždarytos. Grįžęs namo D. Kungys pinigus esą sugėrovui grąžino. Tačiau tas po kiek laiko ėmė jų vėl reikalauti. Žodis po žodžio įsiplieskė konfliktas.

D. Kungys liepė L. Komšliui išeiti, kitaip atsinešiąs dalgį ir nupjausiąs jam galvą. Sugėrovas nepakluso, tad buto savininkas išbėgo į ūkinį pastatą, atsinešė dalgį ir kelis kartus smogė L. Komšliui į pilvą. Į susikibusių vyrų tarpą įšoko V. Buziliūtė. Nepavykus jų išskirti, ji griebė lenktinį peilį ir tris kartus smeigė sugyventiniui D. Kungiui į nugarą, jį nesunkiai sužalodama.

Iškvietus policiją D. Kungys buvo sulaikytas, o atvykus greitąjai medicinos pagalbai nukentėjusysis L. Komšlys nuvežtas į ligoninę. Sugėrovas jam stipriai sužalojo vidaus organus. Teismo ekspertai nustatė, kad jei nebūtų laiku suteikta skubi medicinos pagalba, sužeistas galėjo mirti.

Visiems konflikto dalyviams buvo nustatytas sunkus girtumas. Trijulės kraujyje rasta daugiau nei po 3 promilės alkoholio.

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtą nuosprendį nuteistasis per 20 dienų dar gali apskųsti. „Žinoma, kad skųsime“, - ryžtingai kalbėjo nuteistojo sugyventinė, 44 metų V. Buziliūtė, nuo kurios taip pat sklido stiprus alkoholio kvapas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.