aA
Matininkams išsiaiškinus, kad garsusis Londono Didžiojo Beno laikrodžio bokštas pasviręs, Britanijos parlamento narių komitetas spręs, ką daryti, kad jis nepasvirtų dar labiau, informuoja BBC.
Big Benas, Didysis Benas
© AFP/Scanpix

Bendruomenių rūmų komitetas susitiks pirmadienį aptarti šio klausimo. Kita vertus, statybų ekspertas profesorius Johno Burlando teigia, kad nėra ko nerimauti.

Prie Vestminsterio rūmų, kuriuose posėdžiauja Jungtinės Karalystės parlamentas, stovintis laikrodžio bokštas buvo baigtas statyti 1859 metais. Jo aukštis - 96 metrai. Laikrodžio bokšto pavadinimas Didysis Benas (angl. Big Ben) kilo nuo didžiulio bokšte kabančio varpo, kuris pirmiau buvo pramintas Didžiuoju Benu.

Netoli Didžiojo Beno buvo pastatyta penkių aukštų automobilių stovėjimo aikštelė. Ją statant dirbęs profesorius J. Burlandas teigia, kad bokšto pasvirimas niekaip nesusijęs su netoliese vykusiomis statybomis. Pasak profesoriaus, Didysis Benas pasviręs jau daugelį metų. Greičiausiai tai atsitiko dar nebaigus jo statyti, nes ant bokšto nematyti jokių įskilimų. Profesorius teigia, kad apie tai ekspertai žino jau seniai, ir dėl to nėra ko nerimauti.

Vestminsterio laikrodžio bokštas pasviręs tiek, kad plika akimi vos įmanoma tai įžiūrėti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.