aA
Įsivyravusi žiema jau ima žiovauti iš nuobodulio. Tam kad būtų įdomiau po truputį ims ir atsuks šaltuko čiaupą.
Šią savaitę sulauksime ir 18 laipsnių šaltuko
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)

Šiandien dieną snaiges šokdins pietryčių vėjas. Kaune dieną temperatūra laikysis apie -1, pilki debesys užgoš saulę ir bers snaiges. Vilniuje taip pat kiauri debesys drabstys sniegą, šals apie -5 laipsnius.

Šiauliuose snaigės šoks -2 laipsnių šalčio ritmu. Pajūryje vietoj sniego gali kristi lietus, termometro stulpeliai bus ties pusiauju, sieks 0. 

Antradienį po truputį įsibėgės šaltukas, kris snaigės. Kaune nakties ir ryto metu šals apie -3 -1, dieną apie -2 laipsnius. Vakarop temperatūra kris. Vilniuje visos paros metu palengva kris sniegas, daugiausiai pašals naktį, iki -3. Ryte ir dieną temperatūra laikysis apie -1 – 0. Šiauliuose naktį ir ryte temperatūra svyruos apie -6 -5 laipsnius, dienos metu pasieks -3, sniego kritimas bus pastovus. Pajūryje šals iki -5 -4 laipsnių, negausiai snigs.

Trečiadienį žiemos virtuvės šefas –šaltis pasistengs paruošti gan vėsų patiekalą. Pietryčių vėjui bus taip šalta, kad vos ne vos bepakrutės. Kaune naktį ir ryte šaltis pasieks -7 -6 laipsnius. Dienos metu snigs, šals iki -2. Vilniuje naktį šaltukas gnybs iki -4, ryte -3 laipsnių. Dieną skraidžios snaigės, temperatūra pasieks -2 laipsnius. Šiauliuose naktį ir ryte bus apie -7 -6, dieną apie -3 laipsnius šalčio, iš apsiniaukusio dangaus kris snaigės. Pajūryje debesys tai sklaidysis, tai vėl susibėgs, tuo tarpu temperatūra svyruos apie -4 -2 laipsnius.

Ketvirtadienį ryte daug kur gerokai pašals, o vakarop šaltis gali pasiekti dar neregėtą šiai žiemai temperatūrą . Net snaigės pasislėps giliau debesyse, pūs rytų krypties vėjas. Kaune naktį šaltis sieks -5, o ryte sustiprės iki -10. Dieną laikysis apie -9. Vilniuje naktis bus šilčiausia, kadangi jos metu temperatūra sieks -9 laipsnius. Ryte ir dieną šaltukas šoktels iki -15 -11 laipsnių. Šiauliuose naktį ir ryte šaltukas spustels iki -8 -5 laipsnių. Dieną išsilaikys apie -8. Pajūryje be kritulių, šaltis šokinės nuo -6 iki -5 laipsnių, vakarėjant gerokai kris. 

Penktadienį žiema taip įsismagins, jog visai pamirš atsuktą šalčio čiaupą, šaltis liesis kaip iš gausybės rago. Temperatūra gali pasiekti šios žiemos rekordą. Kaune nakties ir ryto metu termometrų stulpeliai kris iki -17 -16 laipsnių. Dienos metu trumpam šaltis sumažės iki -10, vakarėjant ir vėl didės. Vilniuje šaltis svyruos apie -14 -12 laipsnių, kritulių nenumatoma. Šiauliuose dangus apsivalys nuo debesų, čia naktį ir ryte temperatūra nukris iki -18, dieną iki -11 laipsnių. Pajūryje išsiilgusiai jūrai debesys atidengs dangų, o šaltukas paspaus iki -14 -13 naktį ir ryte, o dienos metu iki -9. 

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis savaitgalį šaltukas išliks gan nemažas. Pirmoji pusė nusimato giedra.

gismeteo.lt