aA
Dėl įsilaužimo į elektroninės komercijos svetaines suimtas paauglys žinojo turtingiausio pasaulyje žmogaus Billo Gateso kreditinės kortelės duomenis, pranešė laikraščiai.
18-metis Raphaelis Gray buvo sulaikytas šeštadienį, JAV Federaliniam tyrimų biurui ir Velso policijai vykdant bendrą operaciją. FTB teigimu, dėl R. Gray ir kito neįvardinto 18-mečio veiksmų patirta daugiau nei 3 mln. JAV dolerių nuostolių.

Tačiau R. Gray teigimu, jis tik norėjo įrodyti, kokios nesaugios yra šios svetainės. "Aš elgiausi sąžiningai, tačiau mane ignoravo", sako vaikinas. Jis kartu su savo bendru "NBC" telekompanijai nusiuntė kreditinių kortelių, tarp jų - ir Billo Gateso, duomenis. 18-mečiai įsilaužė į devynias elektroninės komercijos svetaines visame pasaulyje ir pavogė daugiau nei 26 tūkst. kreditinių kortelių duomenis.

R. Gray ir kitas vaikinas buvo apklausti, o vėliau paleisti už užstatą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.