aA
Pirmadienį jis įteikė atitinkamą pareiškimą apygardos rinkimų komisijai.

K. Uoka turi surinkti ne mažiau kaip 1000 rinkėjų parašų savo kandidatūrai įregistruoti.

K. Uokos iniciatyvos dėl dviejų referendumų paskelbimo žlugo nesurinkus pakankamai rinkėjų parašų. Tuomet jam ir kitiems referendumų iniciatoriams reikėjo surinkti 300 tūkstančių parašų.

Rugpjūčio 16 dieną baigėsi laikas rinkti prašus K. Uokos ir jo bendraminčių inicijuotame referendume dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo. Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) tą dieną K. Uoka pristatė vos 44,3 tūkst.. BNS jis teigė, jog parašų yra surinkta apie 200 tūkstančių, bet jų nespėta suskaičiuoti. Jis pažadėjo visus parašų lapus su parašais pateikti VRK per mėnesį.

Referendumo iniciatoriai siūlė, kad būsimo Seimo narių sumažėtų perpus - iki 71, nutraukiant pagal partijų sąrašus rinktų 70 Seimo narių įgaliojimus. Taip pat buvo siūloma panaikinti apskričių institucijas su 2000 jose dirbančių valdininkų.

D abar Konstitucija numato, kad Seimą sudaro 141 Seimo narys. 71 parlamentaras renkamas vienmandatėse apygardose, dar 70 - pagal partijų sąrašus daugiamandatėje apygardoje.

Metų pradžioje K. Uokai ir jo bendraminčiams nepavyko surinkti 300 tūkstančių parašų dėl kito referendumo organizavimo. K. Uoka ir jo bendraminčiai tada siūlė tautos paklausti, ar visi Seimo nariai turėtų būti renkami vienmandatėse apygardose, taip pat siūlė numatyti Seimo nario atšaukimo procedūrą, jeigu to pageidauja pusė rinkėjų.

K. Uoka, kuriam 49-eri, buvo Atkuriamojo Seimo nariu 1990-1992, ir Seimo nariu 1992-1996 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.