aA
Prezidento vetuoti įstatymai, tarp jų ir įstatymų paketas, susijęs su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto statusu, turi būti svarstomi Seime per antradienį prasidėsiančius neeilinės sesijos posėdžius.

"Prezidentas kreipėsi į Krikščionių demokratų partijos narius, kurie yra Seime, prašydamas labai atidžiai išnagrinėti įstatymus, susijusius su laisvojo uosto statuso suteikimu vieninteliam Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui", žurnalistams sakė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.

Tačiau krikdemų valdybos pirmininkas Algirdas Saudargas tvirtino, kad frakcija dar nėra priėmusi sprendimo, kaip balsuos.

"Krikščionys demokratai labai atidžiai studijuoja prezidento nuomonę ir argumentus, tačiau frakcija dar nėra svarsčiusi savo galutinės pozicijos", teigė jis.

A. Saudargas mano, kad svarbu nevilkinti šio svarbaus įstatymo priėmimo ir rasti Lietuvai labiausiai priimtiną sprendimą. Pasak jo, "svarstant įstatymų formuluotes, visada yra galimi kompromisai".

Pirmą kartą balsuojant dėl šio įstatymo, krikdemai balsavo už.

A. Saudargas taip pat teigė, kad prezidentui buvo išsakytas susirūpinimas, jog "kartais populiarios partijos netiesiogiai ir neatsargiai bendrauja ar remiasi įvairiomis kraštutinėmis marginalinėmis jėgomis".

"Tą galiu paliudyti kaip užsienio reikalų ministras. Jeigu tai nėra tiesioginė parama, tas užsienyje yra pastebima ir Lietuvos prestižą menkina", pažymėjo jis, tačiau neįvardino konkrečių partijų.

Kai kurie socialliberalų oponentai yra jiems priekaištavę, kad šie palaiko ryšį su nacionalsocialistinėmis jėgomis.

Prezidento atstovė spaudai teigė, kad V. Adamkus "mato dalykus, kurie jam, kaip valstybės vadovui, nėra priimtini", tačiau jis mano, jog "kai kada išpučiami pavieniai radikalizmo proveržiai".

Susitikime su prezidentu krikščionys demokratai taip pat pristatė partijos programą, jos prioritetus ir apsikeitė nuomonėmis apie artėjančius Seimo rinkimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.