aA
Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas pranešė, kad sekmadienį prasidėjusiuose smūgiuose prieš Afganistaną raketas leido ir Britanijos povandeniniai laivai.
Tony Blair
Tony Blair
Patvirtindamas, jog Britanija dalyvauja JAV vadovaujamame atkirtyje į praėjusio mėnesio teroro išpuolius Niujorke ir Vašingtone, T.Blairas žurnalistams sakė, kad prisijungti prie veiksmų pažadėjo Vokietija, Prancūzija, Australija, bei Kanada.

T.Blairas kalbėjo iš savo rezidencijos Dauning Stryte netrukus po to, kai JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) paskelbė, kad kariniai smūgiai prasidėjo.

T.Blairo teigimu, kariniai veiksmai yra nukreipti prieš Osamos bin Ladeno tinklą "Al Qaeda" ("Bazė") Afganistane bei karinius Talibano objektus.

"Šis karinis planas buvo sudarytas, atsižvelgiant į mūsų pasiryžimą padaryti visa, kas žmogiškai įmanoma, kad būtų išvengta civilių aukų". "Aš, suprantama, negaliu atskleisti, kiek ilgai veiksmai vyks. Mes veiksime protingai ir ryžtingai", - teigė T.Blairas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.