aA
Visą ateinančią savaitę gyventojai kviečiami apsilankyti savo miestų ir rajonų vandens tiekimo įmonėse ir susipažinti su geriamojo vandens išgavimo, tiekimo ir nuotekų priėmimo bei valymo ypatumais.
Tokias dienas Lietuvos vandens tiekėjų asociacija, jungianti daugumą šalies vandentvarkos įmonių, tradiciškai organizuoja kiekvieną rudenį.

Pasak Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos prezidento Artūro Abromavičiaus, kasdien gerdami vandenį, retai susimąstome apie ilgą ir sudėtingą jo kelią nuo požeminių gelmių iki mūsų būsto.

"Galime džiaugtis, jog gėrimui naudojame tik požeminį vandenį, kurio gamta mums nepašykštėjo, kai nemažai pasaulio šalių negali sau šito leisti", pabrėžia A.Abromavičius.

Kaip praneša ELTA, per atviras dienas bus galima pamatyti tam tikslui naudojamus įrenginius ir techniką, susipažinti su technologijomis, kurių dėka vanduo ne tik patiekiamas, bet po vartojimo surenkamas ir išvalomas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.