aA
Afganistaną valdantis Talibanas šeštadienį pasiūlė paleisti krikščionybės skleidimu kaltinamus aštuonis užsieniečius, jeigu Jungtinės Valstijos atsiims savo grasinimus dėl karinių smūgių, pranešė CNN.
Vokietijoje įsikūrusios humanitarinės pagalbos organizacijos "Shelter Now International" skyriuje Afganistane dirbę užsieniečiai bus paleisti, jeigu "Jungtinės Valstijos nutrauks savo masinę karinių veiksmų propagandą", Talibano užsienio reikalų ministro Wakilo Ahmedo Mutawakelo žodžius citavo CNN.

Krikščionybės skleidimu kaltinami du amerikiečiai, du australai ir keturi vokiečiai kartu su 16 savo kolegų afganų buvo sulaikyti rugpjūčio 16 dieną.

Anksčiau Talibanas tvirtino turįs pakankamai svarių įrodymų, jog kaltinamieji skleidė krikščionybę, tačiau nenurodė, kokios bausmės jiems gresia, jeigu jie bus pripažinti kaltais. Pagal griežtus Talibano įstatymus, už musulmono atvertimą į kitą religiją gali būti skirta mirties bausmė.

Pagalbos grupės direktorius Georgas Taubmanas, kalbėdamas Talibano aukščiausiojo teismo posėdyje, paneigė jam ir jo kolegoms pateiktus kaltinimus, tvirtindamas, jog jie neatvertė nei vieno Afganistano musulmono į krikščionybę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.