aA
Po JAV gynybos sekretoriaus Donaldo Rumsfeldo ir Turkijos lyderių susitikimo penktadienį vienintelė musulmonų valstybė NATO narė pakartojo remianti JAV pradėtą kovą su terorizmu.
Donald Rumsfeld
Donald Rumsfeld
"Turkija užtikrina visišką paramą JAV kovai su terorizmą ir prisideda prie jos", - po susitikimo žurnalistams pareiškė Turkijos gynybos ministras Sabahattinas Cakmakoglu.

Savo ruožtu D.Rumsfeldas padėkojo Turkijai už paramą ir pagyrė jos pastangas padėti Jungtinėms Valstijoms. Abu pareigūnai kalbėjosi su žurnalistai po valandą trukusio susitikimo, kuriame dalyvavo ir Turkijos ministras pirmininkas Bulentas Ecevitas bei užsienio reikalų ministras Ismailas Cemas.

"Turkija panaudos visus savo pajėgumus, kad prisidėtų prieš šios kovos. Be kita ko, ji yra pasiryžusi keistis žvalgybine informacija, įšaldyti finansinius šaltinius ir imtis priemonių, kad būtų užkirstas teroristų rengimas", - patikino S.Cakmakoglu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.