aA
Beveik prieš keturis mėnesius Lenkijoje sulaikytas avariją patyrusio Lietuvos keleivinio autobuso vairuotojas šiaulietis Sigitas Cedronas bus išleistas į laisvę.
Tokį sprendimą penktadienį priėmė Mazoviecko Ostruvo teismas. Vairuotojo advokatė Zofija Jakubowska sakė BNS, kad S.Cedronas bus išleistas į laisvę kitą savaitę kai Lietuvos generalinis konsulas Varšuvoje Genadijus Mackelis įteiks laidavimo raštą. Dokumente bus patvirtinama, jog lietuvių vairuotojas stos prieš Lenkijos teismą.

Advokatės nuomone, teismo procesas gali prasidėti šių metų pabaigoje. Liepos 9-sios vakarą Mazovijos Ostruvo apylinkėse S.Cedrono vairuojamas autobusas išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su Lenkijos sunkvežimiu. Avarijoje du žmonės žuvo ir maždaug 20 buvo sužeisti.

Kadangi autoavarijoje nukentėjo ir Lenkijos pilietis, Mazovijos Ostruvo apygardos teismo sprendimu S.Cedronas buvo suimtas. Liepos pabaigoje Mazovijos Ostruvo apeliacinis teismas atmetė Lietuvos autobuso vairuotojo advokatės prašymą paleisti jį į laisvę už užstatą ir pratęsė suėmimą iki spalio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.