aA
Kataro televizija "Jazeera TV" ketvirtadienį parodė, kaip teigiama, neseniai nufilmuotą medžiagą, kurioje įtariamas terorizmo organizatorius Osama bin Ladenas pažymi savo organizacijos "Al Qaeda" (Bazė) susivienijimą su kita ekstremistine islamistų organizacija.
Televizija rodė, kaip O.bin Ladenas, kuriam iš šonų buvo kaukes dėvintys sargybiniai, dalyvavo šventiniame pobūvyje kartu su egiptiečių islamistu Aymanu Zawahiri, vadovaujančiu grupuotei "Jihad" (Džihadas). Pobūvis įvyko stovykloje, kurios vieta nebuvo paskelbta.

O.Bin Ladenas, kurį Jungtinės Valstijos laiko pagrindiniu įtariamuoju dėl rugsėjo 11 dieną įvykdytų išpuolių, šventės metu stebėjo, kaip kiti banditai šaudė į orą ir dainavo kovos dainas.

Dešimtys uniformas dėvinčių ekstremistų ceremonijos metu stovėjo pagal komandą "ramiai". Šia ceremonija taip pat buvo pažymėtos naujai parengtų "Al Qaeda" kovotojų išleistuvės.

"Jazeera TV" žurnalistas pareiškė, kad ši išimties tvarka suteikta filmuota medžiaga yra "poros savaičių senumo", įrašyta po rugsėjo 11 dieną įvykdytų teroro išpuolių Niujorke ir Vašingtone. Sprendžiat iš fone nufilmuotų visureigių, ši O.bin Ladeno stovykla yra sunkiai prieinamame rajone.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.