aA
Penktadienį gelbėtojai toliau ieško susprogusiame ir į Juodąją jūrą nukritusiame Rusijos lėktuve buvusių 78 žmonių kūnų, o tyrėjai bando išaiškinti tragedijos priežastis.
Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas spaudai sakė, kad paieškos operacijoje lėktuvo katastrofos vietoje, 185 km į pietvakarius nuo Sočio kurorto, dalyvauja 11 laivų. Pasak atstovo, iki 4 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku gelbėtojai rado 11 vyrų ir dviejų moterų kūnus.

Rusijos naujienų agentūra "Interfax" citavo aukštą ministerijos Šiaurės Kaukazo valdybos pareigūną, sakiusį, jog surasta ketvirtadienį sudužusio Tu-154 piloto kabina ir keleivių salono dalis.

Sausakrūvio laivo "Kapitan Vakula" kapitonas Nikolajus Cyplakovas Rusijos transporto ministerijos Valstybiniam koordinavimo ir gelbėjimo centrui pranešė, kad iš jūros iškeltoje lakūnų kabinos pertvaroje yra trys skylės, primenančios kulkų skyles. Tai sakė šio centro viršininko pavaduotojas Nikolajus Burkovas.

Beje, pridūrė Transporto ministerijos atstovas, "galutinę išvadą padarys specialistai". N.Burkovas pridūrė, kad sausakrūvis "Kapitan Vakula" parplaukė į Sočio uostą ir atgabeno surastus 13-os žuvusių keleivių kūnus bei lėktuvo nuolaužas.

Skubiai sudaryta komisija, kuriai vadovauja Rusijos Saugumo tarybos pirmininkas Vladimiras Rušaila, naktį išskrido į Sočį apžiūrėti radinius. Tuo tarpu prokurorai penktadienį pradėjo tyrimą dėl galimo teroro akto, pranešė naujienų agentūra "RIA-Novosti".

Tu-154, kuriuo iš Izraelio į Sibirą skrido 64 keleiviai ir 12 įgulos narių, į jūrą nukrito po sprogimo. Įvairiais pranešimais, sprogimą galėjo sukelti lėktuve buvę teroristai arba Ukrainos kariškių per klaidą paleista raketa.

Ukrainiečiai griežtai paneigė, kad yra kaip nors susiję su šia tragedija ir tvirtino, kad nė viena jų raketa negalėjo kliudyti lėktuvo, nes jis skrido gerokai toliau, nei jos būtų galėjusios pasiekti. Toje teritorijoje, kur buvo leidžiamos raketos, lėktuvų skrydžiai buvo uždrausti.

Kaip sakė Ukrainos karinio laivyno atstovas spaudai Mykola Savčenka, kariniai manevrai prasidėjo po lėktuvo katastrofos praėjus pusantros valandos. Jis pridūrė, kad visos paleistos raketos kliudė numatytus taikinius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.