aA
Izraelio saugumo kabinetas leido kariuomenei atnaujinti užsienio šalių smerkiamą "atrankinio likvidavimo" veiksmus, kai kariuomenė suseka ir nužudo palestiniečių ekstremistus, ketvirtadienį pareiškė Izraelio diplomatijos atstovai.
Israel
Pasak jų, šis sprendimas buvo priimtas trečiadienį įvykusiame kabineto posėdyje, kuris buvo surengtas, kai palestiniečių ekstremistai įsibrovė į Gazos Ruože esančią Alei Sinajaus žydų naujakurių gyvenvietę ir nužudė du žydus.

Izraelio gynybos ministras Binyaminas Ben-Eliezeris trečiadienį pareiškė, kad Izraelio pajėgoms buvo leista imtis bet kokių reikiamų veiksmų, siekiant apginti civilius izraeliečius bei kareivius. Pasak atstovų, tuo pačiu leista toliau vykdyti ir "atrankinio likvidavimo" veiksmus, kuriuos palestiniečiai laiko žmogžudystėmis.

Praėjusią savaitę Izraelio užsienio reikalų ministras Shimonas Peresas ir palestiniečių prezidentas Yasseras Arafatas buvo vėl patvirtinę ugnies nutraukimo planą, pagal kurį Izraelio šalis sutiko nutraukti atrankinio likvidavimo veiksmus ir atsisakyti kariuomenės reidų į palestiniečių teritorijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.