aA
Ketvirtadienį Seime atidaryta žmonių su fizine negalia dailės darbų paroda atskleidė ne tik jų piešimo gabumus, bei ir tai, kad parlamento rūmai nepritaikyti neįgaliųjų reikmėms. Parodoje demonstruojamų darbų autoriai ir svečiai, atvykę į Seimą, negalėjo savarankiškai nusileisti laiptais apžiūrėti eksponatų.
Seimas
Seimas
© DELFI
Žmonės su negalia į Seimą vežimėliais gali patekti per kelis įėjimus, tačiau jie gali judėti tik pirmame aukšte, nes liftai vežimėliams yra per siauri.

Politikai parodos atidaryme apsiribojo graudžiomis kalbomis apie žmonių su negalia padėtį, tačiau lėšų tam, kad Seimo rūmai būtų pritaikyti žmonių su negalia reikmėms, nepažadėjo.

Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Česlovas Juršėnas, BNS paklaustas, ar Seimo vadovybė skirs lėšų sutvarkyti Seimo rūmus taip, kad žmonės su negalia galėtų patekti į visus jo aukštus, sakė, jog kai kas jau yra padaryta.

Kaip pavyzdį jis nurodė tai, jog žmonės su negalia gali patekti į pirmų ir trečių Seimo rūmų fojė bei juose esančius tualetus. Tiesa, pastaruosiuose nėra specialios žmonėms su negalia pritaikytos įrangos.

"Bus ir kiti darbai padaryti, jeigu bus pinigų. Aš nežinau, ar šiemet spėsime, nes pinigų visiems trūksta", - sakė jis.

Seimo kanceliarija jau anksčiau siūlė nors Seimo pirmuosiuose rūmuose, kur įsikūrusi parlamento vadovybė ir plenarinių posėdžių salė, pakeisti liftus, kad jais galėtų naudotis ir neįgalieji. Tai kainuotų apie 400 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.