aA
Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius teigia, jog konservatoriai būtų pasirengę ir "turi valios" kalbėtis su savo oponentais socialdemokratais dėl galimybės po rinkimų sudaryti bendrą Vyriausybę ir valdančiąją daugumą Seime. Tai A. Kubilius pareiškė sekmadienį kalbėdamas tiesioginėje Lietuvos televizijos laidoje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© ELTA
"Aišku, mums lengviausia būtų susitarti su liberalcentristais. Bet čia matysime, kokie bus rezultatai. Matau tokią galimybę kalbėtis ir su socialdemokratų bei socialliberalų koalicija", - sakė A. Kubilius.

Konservatorių lyderis pažymėjo, jog kairiųjų bendro bloko su dešiniaisiais pavyzdžių būta ir Europoje.

"Esame matę tokių pavyzdžių, kuomet kai kuriose Europos valstybėse būnant gana didelei politinei ar visuomenės krizei, kairieji ir dešinieji, rimtos partijos, susitardavo dėl bendro valdymo. Austrai ar vokiečiai tam tikru laikotarpiu tokių pavyzdžių yra demonstravę. Galimas dalykas, ir Lietuvai ateis toks metas tokį variantą svarstyti", - kalbėjo A. Kubilius.

Konservatoriai, A. Kubiliaus žodžiais, "turi tokios valios apsaugoti Lietuvą nuo populistų Vyriausybėje".

"Ar tokią valią turi socialdemokratai - nežinau, turiu abejonių. Iki šiol jie bent viešai nedemonstravo jokių požymių", - teigė A. Kubilius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.