aA
Rusijos lėktuvą, kartu su daugiau kaip 70 keleivių sudužusį Juodojoje jūroje, galėjo per klaidą numušti ukrainiečių "žemė-oras" klasės raketa, ketvirtadienį pareiškė JAV pareigūnai. Keleiviai galėjo tapti tragiško atsitikimo, o ne teroro akto aukomis, teigė pareigūnai, prašę neskelbti jų pavardžių.
TU 154
"Labai tikėtina, jog tai galėjo būti incidentas per pratybas, gal Ukrainos kariškiai atliko kovinio šaudymo bandymą. Tai galėjo būti tragiškas atsitikimas", - sakė vienas pareigūnas.

Pirminiuose Pentagono pranešimuose teigiama, kad iš Krymo pusiasalio galėjo būti paleistos "oras-žemė" raketos, kurios galėjo kliudyti lėktuvą, teigė pareigūnai.

"Praėjo dar labai mažai laiko ir nereikėtų skubėti daryti jokių išvadų", - sakė vienas pareigūnas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad lėktuvo Tu-154 katastrofa galėjo įvykti dėl teroro akto, tačiau JAV pareigūnai atsargiai vertino tokią galimybę.

Apie nelaimę ketvirtadienio rytą (JAV laiku) buvo informuotas JAV prezidentas George'as W.Bushas.

"Mes tikriname faktus ir palaikome ryšį su atitinkamais pareigūnais", - sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.