aA
Jau keturios dienos į Jonavos vaikų globos namus negrįžta penkios šios įstaigos globotinės. Septyniolikametė Aliona Šerkšnova, keturiolikametės Jūratė Savickaitė, Sandra Valentaitė ir Neringa Jasiūnaitė bei penkiolikametė Kristina Benetaitė dingo spalio 1 dieną.
Trys minėtos paauglės iš Globos namų dingsta jau ne pirmąjį kartą.

Pirmadienį visos penkios paauglės išėjo iš Lietavos pagrindinės mokyklos po pirmos pamokos. Nuo to laiko apie jas jokių žinių nėra.

Pasak policijos, anksčiau kelios iš šių merginų buvo užtiktos žinomose Jonavos rajono landynėse, buvusių kalinių kompanijoje, o kartą vieną "pražuvėlę" iki Globos namų atvežė kažkoks automobilis ir ją tiesiog išmetė gatvėje. Mergina buvo visiškai girta.

Dvi iš dingusių merginų turi mobiliuosius telefonus, kuriais E.Laimikis bandė skambinti, tačiau su juo niekas nekalbėjo. Kiek vėliau Vaikų teisių apsaugos tarnybos vadovas merginoms į mobiliuosius telefonus nusiuntė trumpąsias žinutes, kuriose paauglės raginamos sugrįžti, tačiau ir į jas jokio atsako nebuvo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.