aA
52 metų moteris iš atokaus Škotijos Šetlando salyno šeštadienį tikrąja to žodžio prasme nusimezgė kelią į šlovę - per itin trumpą laiką baigė rankdarbį ir nurungė kitus Pasaulio greitojo mezgimo čempionato dalyvius.
Per tris minutes numezgusi 255 akis, Hazel Tindall pasiekė naują pasaulio rekordą ir gerokai aplenkė antroje vietoje likusią Olgą Pobedeskają iš Londono, kuri per tą patį laiką suspėjo nunerti 214 akių.

Trečioje vietoje liko ankstesnė pasaulio rekordininkė Wendy Moorby iš Vakarų Jorkšyro, šį kartą Londone vykusiame renginyje taip pat mėginusi apginti čempionės vardą, - ji išmezgė 207 akis.

Mokyklos administratore dirbanti H.Tindall sakė pirmą kartą į rankas virbalus paėmusi būdama ketverių ir taip pratęsusi šeimos tradiciją. "Laimėti varžybose atrodė šiek tiek neįtikėtina. Varžovai buvo labai stiprūs", - teigė nugalėtoja.

Kaip sakė čempionato atstovė spaudai, Didžiosios Britanijos sostinėje vykusiame mezgimo ir siuvimo šou dalyvavo maždaug šimtas žmonių.

Ketvirtadienį greičiausios nėrėjos vąšeliu titulą dar kartą apgynė amerikietė dizainerė Lily Chin, kuriai pavyko per tris minutes nunerti 86 akis triskart užmetant ir pasiekti naują pasaulio rekordą.

H.Tindall sakė ketinanti čempionės vardą ginti ir kitąmet, jei tik leis mokyklinių atostogų grafikas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.