aA
Kyšio ėmimu įtariamas parlamentaras Virginijus Martišauskas siekia paneigti jį kompromituojančias žinias. Jis kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydamas užtikrinti atsakomosios nuomonės į visuomenės informavimo priemonėse paskelbtą jį kompromituojančią medžiagą paskelbimą. Seimo rinkimų įstatymas numato, kad kandidatas į Seimo narius turi teisę įstatyme numatytais būdais pateikti atsakomąją nuomonę į jį kompromituojančias žinias, paskleistas visuomenės informavimo priemonėse.
Virginijus Martišauskas
Šioje Vilkyčių miestelio kavinėje Virginijus Martišauskas susitiko su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriumi Kęstučiu Šiliausku.
© ELTA
Kaip nurodo V. Martišauskas, turimomis žiniomis, prieš jį buvo pritaikytas nusikalstamos veikos imitavimo modelis, kurio atlikimo laikas vienprasmiškai susijęs su rinkimais. "Dar ir dar kartą kartoju - niekada ir iš nieko tiesiogiai ar netiesiogiai nereikalavau kyšio ar rėmimo, niekada ir iš nieko nesu priėmęs jokio kyšio", - pabrėžė V. Martišauskas.

VRK adresuotame prašyme taip pat nurodoma, kad "net ir jeigu atskiri teisėsaugos institucijų pareigūnai, parinkę provokacijos laiką, tiesiogiai nebuvo suinteresuoti paveikti rinkimų rezultatus, tai juos klaidinę asmenys to akivaizdžiai siekė".

V. Martišausko rinkimų štabas pažymi, kad, nepaisant to, kad operatyvinių veiksmų atlikimas yra slaptas veiksmas, apie juos visuomenės informavimo priemonės buvo informuotos per pusvalandį.

"Operatyvinius veiksmus prieš mane inicijavęs ir mane provokavęs Klaipėdos apskrities aplinkos apsaugos departamento direktorius K. Šiliauskas yra minimas tarp Darbo partijos kandidatų į aplinkos ministro postą, kas patvirtina jo suinteresuotumą rinkimų baigtimi ir poveikiu rinkėjams", - pažymi V. Martišauskas. Jam kelia įtarimą ir tai, kad "generalinio prokuroro vietą užimantis teisininkas, puikiai turintis išmanyti tai, kad išankstinės nuostatos formavimas dėl asmens kaltumo yra draudžiamas, bando kryptingai ją diegti".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.