aA
Seimo narys modernusis krikdemas Artūras Vazbys, prieš 2 metus turgavietėje nusipirkęs automobilį, jo įsigijimo aplinkybes vakar turėjo aiškinti baudžiamąją bylą tiriantiems teisėsaugos pareigūnams.
A.Vazbys
A.Vazbys
© "Lietuvos žinios"
Vakar Seimo narys A.Vazbys buvo iškviestas į Tardymo departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) ir apklaustas kaip liudytojas baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimo. Pasak tardytojo Vido Stasiulaičio, juos domina automobilio pardavėjai, todėl Seimo nario paprašyta paaiškinti, iš ko, kur ir kokiomis aplinkybėmis jis pirko mašiną.

A.Vazbiui automobilį pardavusiems asmenims, tardytojo V.Stasiulaičio teigimu, gali būti keliama baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Seimo narys LŽ pasakojo 1989 m. laidos "Mazdą 626" pirkęs prieš 2 metus Gariūnų automobilių turguje iš "Jurbarke registruotos autokomiso parduotuvės". Jis sakė už mašiną tada sumokėjęs 3 tūkst. litų. Pardavėjai toje pačioje turgavietėje sutvarkė ir reikiamus dokumentus.

"Tardytojo pasiteiravau, ar mano automobilis negali būti vogtas. Jis tai paneigė", - kalbėjo A.Vazbys. Anot jo, Tardymo departamente buvo paaiškinta, jog domimasi neteisėta automobilių pardavėjų veikla. Seimo nario teigimu, toje pačioje byloje apklausiama ir daugiau liudytojų. "Man, kaip supratau, daugiau liudyti nereikės", - sakė parlamentaras.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"