aA
Pirmadienį korporacija "Microsoft" nutraukė operacijų sistemos (OS) "Windows NT" prekybą, motyvuodama padidėjusiu susidomėjimu "Windows 2000" ir netrukus išleidžiama "Windows XP" operacine sistema.
Programinės įrangos gigantė nutraukė "NT Server 4.0" prekybą pagal principą, kai kelios programos kopijos parduodamos su nuolaida. Vienetinių NT distribucijų kopijų licencijos taip pat nebus pardavinėjamos. Korporacija visiems norintiems nusipirkti "NT Server", siūlo įsigyti "Windows 2000", tačiau ekspertai abejoja, kad toks pasiūlymas sudomins korporacijas, norinčias įsigyti "Windows NT 4.0".

NT licencijavimo nutraukimas - dar vienas "Microsoft" žingsnis, siekiant "išstumti" iš programinės įrangos rinkos šią operacijų sistemą. Pernai metais tokiu pačiu principu buvo "išstumta" iš apyvartos "Windows 95" OS. "Microsoft" atstovų teigimu, kol kas "Windows NT 4.0" techninės pagalbos skyriai dirbs pilnu pajėgumu, o jų uždarymo data bus paskelbta vėliau.

Keistas sutapimas, kad "Microsoft" pradeda "išgyvendinti" savo tinklui skirtą OS versiją tuo pačiu metu, kai kilo konfliktas su "Novell" korporacija. "Novell" apkaltino "Microsoft", kad ši paskleidė melagingus gandus apie artimiausiu metu iš apyvartos išimamą "Novell Netware" platformos palaikymą savo operacijų sistemose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.