aA
JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas Saudo Arabijos lyderiams sakė, kad Jungtinės Valstijos ketina savo kampanijos prieš terorizmą metu veikti "visais frontais", tarp jų - imtis karinių veiksmų.
Tačiau per derybas, kurios turėjo baigtis anksti ketvirtadienį, Jungtinės Valstijos neprašė leidimo galimos karinės kampanijos atveju pasinaudoti Saudo Arabijos bazėmis ir įrenginiais, sakė Saudo Arabijos gynybos ministras princas Sultanas bin Abdul Azizas.

D.Rumsfeldas į Rijadą susitikti su karaliumi Fahdu, sosto įpėdiniu princu Abdullah bin Abdul Azizu (Abdula bin Abdul Azizu) ir princu Sultanu atvyko trečiadienį. Intensyvios konsultacijos, surengtos tuo metu, kai JAV pajėgos telkiamos regionuose, iš kurių galima smogti Afganistanui, turėjo vykti per naktį.

"Papasakojau jiems, kad mes mėginame nustatyti ilgalaikių pastangų sąlygas, kad iš tikrųjų ketiname visa Jungtinių Valstijų vyriausybės jėga veikti visais frontais, pasinaudodami mūsų vyriausybės ištekliais ir draugų visame pasaulyje ištekliais", - sakė jis žurnalistams.

Paklaustas, ar su Saudo Arabijos lyderiais buvo aptarti galimi kariniai veiksmai, D.Rumsfeldas atsakė: "O, negalvoju, kad kas nors bent kiek abejoja dėl to, jog (kariniai veiksmai) taip pat kažkuriuo būdu bus šio proceso dalis".

D.Rumsfeldas dar turi nuvykti į Omaną, Egiptą ir Uzbekistaną užsitikrinti paramą Vašingtono "ilgalaikei kampanijai prieš teroristus", per kurių išpuolius rugsėjo 11 dieną Niujorke ir Vašingtone žuvo tūkstančiai žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.