aA
Viena Argentinos gyventoja, kuriai po plastinės operacijos nepatiko naujoji jos nosies išvaizda, pralaimėjo bylą prieš valstybinę sveikatos apsaugos sistemą. 35 metų Gabrielai Longo prieš dešimtmetį valstybinėje Buenos Airių Fernandeso ligoninėje už dyką buvo atlikta plastinė nosies operacija.
Ligoninė, operacija, gydytojai, medikai
Ligoninė, operacija, gydytojai, medikai
© Corbis
Tačiau modeliu dirbančiai moteriai nepatiko chirurgų darbas ir ji pareiškė dėl to esą netekusi kontrakto bei padavė į teismą valstybinę Argentinos sveikatos apsaugos sistemą.

Vis dėlto teisėjai Hugo Moltenis, Jorge Escutis Pizarro ir Ana Maria Luaces nusprendė, kad moteris neturi teisės skųstis.

"Negalima skųstis dėl nemokamos kosmetinės operacijos, atliktos valstybinėje įstaigoje, - teigė jie laikraščiui "Clarin". - Savaime suprantama, kad iš nemokamos operacijos negalima tikėtis tokių pačių rezultatų kaip iš mokamos, kai visi gydytojai yra savo srities specialistai ir uždirba krūvas pinigų".

"Atrodo nepagrįsta reikalauti, kad valstybiniai gydytojai, dirbdami pašlijusioje sveikatos apsaugos sistemoje, gerai atliktų darbą. Jeigu ši moteris pasirinko operaciją valstybinėje įstaigoje, ji turėjo žinoti, kad gydytojų kvalifikacija nebus pati geriausia", - išaiškino teisėjai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.