aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino, kad Rusija gavo kovos su terorizmu priemonių sąrašą, kurį JAV nusiuntė NATO nariams.
Per spaudos konferenciją Briuselyje jis sakė, jog visiškai natūralu, kad "šis sąrašas nusiųstas NATO, o ne Rusijai, kuri nėra Aljanso narė". Tuo pat metu jis pabrėžė, kad "sąrašo turinys mums žinomas".

Pasak jo, JAV ir Rusija minėtais klausimais informacija keičiasi dvišaliu pagrindu. V.Putino nuomone, "politiniu lygiu Rusijos ir JAV savitarpio sąveika patenkinama, bet operatyviniu lygiu esamus mechanizmus reikia tobulinti".

Šalies vadovas pranešė, kad susitikime su NATO generaliniu sekretoriumi George'u Robertsonu (Džordžu Robertsonu) "svarbiausia svarstoma tema buvo terorizmo grėsmė". Tačiau "mes neapsiribojome šia problema ir kalbėjome apie visą Rusijos ir NATO santykių kompleksą", - pažymėjo Rusijos vadovas.

Jo nuomone, pokalbis buvo "labai atviras ir konstruktyvus". "Mes kalbėjome apie padėtį įvairiuose pasaulio regionuose bei apie Rusijos ir NATO santykius", - pranešė jis.

Aljanso generalinis sekretorius "pasiūlė sukurti darbo organą Rusijos santykiams su NATO keisti, gilinti ir kokybiškai gerinti", pranešė V.Putinas.

"Manau, jog tai dalykiškas pasiūlymas ir mes būtinai jį apsvarstysime", - pabrėžė prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.