aA
Latvijos teisėsaugos struktūros tikrina fizinius ir juridinius asmenis, įtariamus galimais ryšiais su teroristinėmis organizacijomis, bet įtariamųjų bankų sąskaitos kol kas neareštuotos.
Šalies Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Dzintra Subrovska pranešė, kad Latvijos neteisėtai gautų lėšų legalizavimo tarnyba turi žinių apie fizinius ir juridinius asmenis, įtariamus galimais ryšiais su teroristinių organizacijų veikla.

Atstovė spaudai papasakojo, kad sąrašas nuolatos papildomas, tarnyba tikrina įtariamuosius. Išsamesnė informacija neteikiama.

Interpolo Latvijos biuro viršininkas Juris Jasinkevičius sakė neturįs žinių, kad būtų areštuotos ryšiais su teroristinėmis organizacijomis įtariamų asmenų bankų sąskaitos.

Jis taip pat pridūrė, kad biuras laukia informacijos iš užsienio ir kitų Latvijos saugumo struktūrų apie asmenis, įtariamus ryšiais su terorizmu ir jų bankų sąskaitas.

Konstitucijos gynimo biuro viršininko pavaduotojas Uldis Dzenitis, motyvuodamas operatyvinius veiksmus reglamentuojančiu įstatymu, plačiau nekalbėjo apie kovos su terorizmu biuro darbo aspektus.

Jo nuomone, Latvijoje teroro pavojus nėra didelis, bet svarbu gauti operatyvinę informaciją apie įtariamų asmenų judėjimą, kad būtų galima laiku perspėti pasienio tarnybas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.