aA
Klaipėdos policijos pareigūnai išaiškino dar vieną klaipėdiečio Osvaldo Pilypo sukčiavimo atvejį, kai pranešdamas apie melagingą vagystę jis iš draudimo bendrovių gaudavo draudimo išmokas už apdraustą turtą.
Robber
Pareigūnai kol kas buvo išaiškinę tris sugyventinių O.Pilypo ir Karinos Brazauskaitės aferas: automobilio vagystę Vilniuje, vagystes iš butų Klaipėdoje bei naujoje Akmenėje.

Policija įtarė, kad nemažas pinigų sumas iš draudimo bendrovių susišlavę 23 metų jaunuoliai yra įvykdę ir daugiau panašių nusikaltimų.

Paaiškėjo, kad kovo pradžioje O.Pilypas inscenizavo dar vieną vagystę iš buto Klaipėdoje, trečiadienį pranešė policija.

Policijai buvo pranešta apie O.Pilypo draugo Olego Romanovo apvogtą butą. Patirti nuostoliai buvo įvertinti daugiau kaip 21 tūkst. litų, tačiau draudimo kompanija "Drauda" dar nespėjo išmokėti kompensacijos.

Antradienį policija buvo sulaikiusi O.Romanovą, tačiau po apklausos jį paleido. O.Pilypas tebėra policijos areštinėje. Nusikaltimas tiriamas.

1998 metais K.Brazauskaitė kreipėsi į policiją ir pranešė, kad iš Upelio gatvės pavogtas jos automobilis "Audi 100". 1991 metų laidos automobilis buvo įvertintas 36 tūkst. litų.

Kadangi automobilis buvo apdraustas bendrovėje "Eurogarantas", K.Brazauskaitė gavo draudimo išmoką.

2000 metais O.Pilypas apdraudė nuomojame bute Rūko gatvėje Klaipėdoje laikomą turtą. Po to jaunuolis policijai pranešė, kad butas buvo apvogtas. Klaipėdietis nuostolį vertino daugiau nei 64 tūkst. litų. Bendrovė "Drauda" sumokėjo 20 tūkst. litų draudimo išmoką.

Gavęs šiuos pinigus, jaunuolis nusipirko butą Naujoje Akmenėje. Ir šį butą jis apdraudė, o vėliau pranešė apie neva įvykdytą vagystę iš buto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.