aA
Krasnojarsko (Rusija) mokykloje surengtų gedulingų pietų dalyviai, kurie sunegalavę buvo paguldyti į ligoninę, apsinuodijo cianidų grupės nuodais, ketvirtadienį pranešė šio Sibire esančio krašto valstybinio sanitarijos ir epidemiologijos komiteto atstovas spaudai.
Po gedulingų pietų Krasnojarsko Železnodorožno rajone vienos 86-osios mokyklos mokytojos vyrui atminti, 29 žmonės sunegalavo ir buvo paguldyti į ligoninę. Vėliau ligoninėje dvi mokytojos - matematikos ir darbų - mirė.

Pasak valstybinio sanitarijos ir epidemiologijos komiteto atstovo, kalio ir natrio cianidų specialistai rado salotose ir maltiniuose. Manoma, kad nuodų buvo įberta į druską.

"Druskoje ir kai kuriuose produktuose rasta cianidų. Cianidų maistų produktuose iš viso negali būti. Nesvarbu, ar tai kalio, ar natrio cianidai, visi cianidai yra nuodingi, ir jų mirtina dozė yra tik keli miligramai", - sakė jis.

Krasnojarsko krašto Vyriausioji vidaus reikalų valdyba savo ruožtu nurodė, kad, pirminiais duomenimis, maistas buvo pagamintas ne mokyklos valgykloje, o atneštas iš namų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.