aA
Tarptautinio masto ginklų bei narkotikų kontrabandininkai vis dažniau pradėjo pardavinėti moteris iš Afrikos, Lotynų Amerikos bei Azijos išsivysčiusioms šalims, kur jos yra verčiamos dirbti prostitutėmis, trečiadienį pranešė Interpolas.
Tailando prostitutės
Tailando prostitutės šaiposi iš vyriausybės pastangų pažaboti sekso vergiją, taigi aktyvistai turi naują taikinį - vyrus, besinaudojančius jų paslaugomis.<P>
© AFP/Scanpix
"Vis daugiau organizuotų nusikaltėlių pradeda verstis prekyba žmonėmis", - per spaudos konferenciją teigė Interpolo skyriaus, atsakingo už prekybos žmonėmis problemas, vadovas Hamishas McCullochas.

Jis teigia, kad šimtai tūkstančių užsieniečių moterų Vakarų Europoje, Šiaurės Amerikoje bei Japonijoje ne savo noru dirba prostitutėmis. Merginos iš savo šalių yra išviliojamos pažadais apie legalų darbą.

"Moterys palieka gimtas šalis, galvodamos, kad bus padavėjomis, auklėmis ar dirbs aptarnavimo sferoje, kur gaus padorų atlyginimą", - Interpolo susitikime Meksikoje sakė H.McCullochas.

Organizuotų nusikalstomų grupuočių nariai iš merginų atima pasus, lėktuvo bilietus bei pinigus ir priverčia dirbti prostitutėmis. Kai kurios merginos sutinka vedamos baimės, kad kitu atveju prieš jas bus smurtaujama fiziškai.

"Moterys bijo pabėgti iš tokios "vergijos", kadangi baiminasi nežinios, kas vėliau atsitiks su jomis bei jų šeimomis ir vaikais", - sako H.McCullochas.

Norvegijos policijos komisaro pavaduotojas teigė, kad jų šalyje, kur prostitucija yra įteisinta, pastebėta, jog vis dažniau kriminaliniai nusikaltėliai pradeda prekiauti moterimis.

Prekyba moterimis tapo viena iš pagrindinių Interpolo problemų po Sovietų Sąjungos žlugimo, kai moteris iš Rytų Europos pradėta vežti į Vakarus, kur jos buvo verčiamos dirbti prostitutėmis. Dabar prekyba moterimis paplitusi visame pasaulyje.

"Yra buvę tokių atvejų, kai moteris buvo išviliota iš Pietų Amerikos ir per Europą atsidūrė Japonijoje", - teigia H.McCullochas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.