aA
Rusija gali iš naujo apgalvoti savo poziciją dėl NATO plėtros į buvusio sovietinio bloko šalis, jei Aljansas transformuosis į "labiau politinę organizaciją", trečiadienį sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
NATO
Iki šiol Rusija griežtai priešinosi trijų Baltijos šalių priėmimui į NATO per kitą šio 19 valstybių Aljanso plėtros etapą.

"O dėl NATO plėtros, tai galima kitaip, visiškai naujai pažvelgti į šią problemą, jei NATO taps politine organizacija. Žinoma, mes iš naujo apsvarstytume savo poziciją dėl tokios plėtros, jei jaustumėmės proceso dalyviai", - sakė V.Putinas bendroje spaudos konferencijoje su Europos Sąjungai pirmininkaujančios Belgijos premjeru Guy Verhofstadtu.

Rusijos vadovas, išreikšdamas iki šiol patį nuosaikiausią savo požiūrį, sakė, kad Maskvai ir NATO labai svarbu rasti bendrų būdų kartu kovoti su terorizmu.

"Jie vis kartoja, kad NATO tampa labiau politinis nei karinis. Mes žiūrime ir stebime šį procesą. Jei taip atsitiks, viskas labai pasikeis", - pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.