aA
Maždaug 10 tūkst. Talibano vyrų yra pasirengę perbėgti ir kovoti opozicinio Šiaurės aljanso gretose, trečiadienį paskelbė Aljanso atstovas spaudai. Dr. Abdullah Abdullah sakė, kad Aljansas neseniai susisiekė su dešimtimis vadų, kovojančių didžiausią Afganistano teritorijos dalį valdančio talibų judėjimo pusėje.
Afganistan
"Neperdėsiu pasakydamas, kad 10 tūkst. vyrų įvairiose Afganistano dalyse gali palikti Talibaną", - sakė jis per spaudos konferenciją Džabale Siradže, esančiame 80 km į šiaurę nuo Kabulo.

"Buvau nustebęs. Jie nori perbėgti iš karto arba palaukti, kol kas nors atsitiks ir derinti savo veiksmus su mumis. Mums labiau patiktų antrasis variantas", - pridūrė jis.

Šie komentarai pateikti tokiu metu, kai JAV smūgiai Talibano bazėms atrodo neišvengiami ir prasidėsiantys labai greitai. A.Abdullah taip pat patvirtino, kad Šiaurės aljanso lyderiai užsienyje susitiko su JAV pareigūnais ir aptarė suderintą karinę strategiją.

Manoma, kad Šiaurės aljansas turi maždaug 12-15 tūkst., o Talibanas - 40-60 tūkst. kovotojų, kurių dalis buvo užverbuoti prievarta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.