aA
Šiaurės Kaukaze, operatyviniais duomenimis, šiuo metu veikia apie dešimt tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" atstovų, antradienį pareiškė Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) direktorius Nikolajus Patruševas, kalbėdamas televizijos kanalo NTV eteryje.
"Khattabas (Chatabas), kuris likviduotas, tai "al Qaeda" narys, Abu al-Walidas, kuris irgi likviduotas, taip pat "al Qaeda" narys, vėliau į jo vietą atėjo Abu Khawsas. Visi jie - užsienio piliečiai, buvę ir esantys Rusijos teritorijoje ir vadovavę ar vadovaujantys ginkluotoms grupuotėms", - sakė N.Patruševas.

"Mūsų duomenimis, šiuo metu Šiaurės Kaukazo teritorijoje yra apie dešimt "al Qaeda" atstovų", - pridūrė jis.

"Visai neseniai buvo sulaikytas Abu Mushabas - Alžyro pilietis, kuris savo parodymuose sako, jog gyvena Didžiojoje Britanijoje ir atvyko čionai rengti teroristų ir vykdyti teroro aktų", - kaip pavyzdį nurodė FST direktorius.

Jis pabrėžė, kad "al Qaeda" atstovus Rusijos FST "pažįsta iš operatyvinių duomenų ir imsis priemonių jų veiklai neutralizuoti.

"Jie bus arba sunaikinti, arba sulaikyti ir perduoti teismui", - pridūrė N.Patruševas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.