aA
Graikijos užsienio reikalų ministras Georgė Papandrėjas antradienį sakė manąs, kad Europos Sąjunga (ES) dėl Rusijos paramos JAV kampanijai prieš terorizmą bus tolerantiškesnė Maskvos veiksmams Čečėnijoje.
European Union
"Manyčiau, kad taip, kad mes būsime tolerantiškesni tam, ką Rusija ten daro", - lankydamasis Vašingtone žurnalistams sakė G. Papandrėjas.

Jis pažymėjo, kad ES dėl Rusijos pajėgų ir Čečėnijos nepriklausomybininkų konflikto kartais sustabdydavo arba iš naujo svarstydavo prekybinius ir ekonominius reikalus su Rusija. "Kai kurie reikalai įvairiu metu buvo sustabdomi arba apgalvojami iš naujo, bet dabar, manyčiau, bus daugiau tolerancijos", - sakė jis.

Vakarų šalys kaltino Rusiją žmogaus teisių pažeidinėjimu Čečėnijoje, o Rusija tvirtina, kad šioje Kaukazo respublikoje kovoja su Osamos bin Ladeno remiamais teroristais. Saudo Arabijoje gimęs kovotojas O.bin Ladenas kaltinamas rugsėjo 11-osios teroru Niujorke ir Vašingtone.

Po teroristų išpuolių Jungtinėse Valstijose Rusija siekė didesnio Vakarų supratingumo dėl savo politikos Čečėnijoje, tačiau žmogaus teisų gynimo organizacija "Amnesty International" paskelbė, kad ES paremdama pasaulinę koaliciją prieš terorizmą neturėtų nuvertinti žmogaus teisių.

"Egzistuoja universali teisė į teisingumą dėl nekaltų aukų bet kurioje pasaulio vietoje - Niujorko griuvėsiuose, Grozne ar Maskvoje", - sakė organizacijos atstovybės Briuselyje vadovas Dickas Oostingas (Dikas O stingas).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.