aA
Afganistaną valdantis Talibano judėjimas trečiadienį paskelbė nenorįs karo su Jungtinėmis Valstijomis ir dar kartą paragino pradėti tiesiogines derybas bei pateikti įrodymus, siejančius Osamą bin Ladeną su rugsėjo 11-osios atakomis Niujorke ir Vašingtone.
Talibano ambasadorius Pakistane mula Abdul Salamas Zaeefas interviu CNN sakė, kad savižudiški lėktuvų pagrobėjų išpuoliai nėra islamiški ir užsiminė, jog Talibanas išduos O.bin Ladeną, jei bus įrodyta, kad jis yra kaip nors susijęs su rugsėjo 11-osios teroru.

"Mes teikiame pirmenybę deryboms, o ne karui, - sakė jis. - Derybos yra būdas išspręsti mūsų problemas".

Jungtinės Valstijos ir Didžioji Britanija yra paskelbusios, kad Talibano laikas išduoti O.bin Ladeną baigiasi ir atvirai pareiškė, kad talibai gali būti nušalinti nuo valdžios, jei trukdys JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) karui su terorizmu

Šios šalys atmetė galimybę derėtis su Talibanu, kuris bandydamas išvengti JAV karinio smūgio tai kreipdavosi pagalbos į viso pasaulio musulmonus, tai ragindavo pradėti tiesiogines derybas. A.S.Zaeefas pasmerkė rugsėjo 11-osios atakas, per kurias žuvo daugiau kaip 5 700 tūkst. žmonių.

"Jei Osama bin Ladenas yra su tuo susijęs, mums reikia kokių nors įrodymų, Osamos bin Ladeno (kaltės) įrodymų, kad galėtume kalbėti apie tokį pasirinkimą", - sakė jis ir pridūrė: "Deja, prezidentas Bushas visą laiką atsisako tai padaryti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.