aA
Įtariamasis maniakas
Įtariamasis maniakas
© "Lietuvos žinios"
K.Jonaitis dabar teigia, kad jis pasisiūlydavo merginas pavėžėti bent dalį kelio. Šios, įsėdusios automobilin, pradėdavo prie jo kabinėtis: meilintis, žaviai šypsotis, glostyti ir mėtyti dviprasmiškas užuominas.

K.Jonaitis visa tai suprasdavęs kaip keleivių norą mylėtis. Kai merginos imdavo priešintis, vyriškis neištverdavęs ir keršydamas nužudydavęs jas.

K.Jonaitis mano esąs nekaltas dėl žmogžudysčių, nes keleivės pačios tai išprovokavo. Pasak prokurorų, laikydamas kaltu ne save, o neva "pasileidusias" merginas, nusikaltėlis labai piktinasi, kad spauda jį praminė pakelių maniaku.

Įkliuvo

K.Jonaičiu ir jo žmona Galina Jonaitiene pareigūnai susidomėjo, kai dingo G.Šatraitytės draugė 20-metė Jurgita Šteinaitė. Gerokai apiręs J.Šteinaitės kūnas gegužę buvo rastas už poros šimtų metrų nuo greitkelio Vilnius-Kaunas, netoli Vievio esančiame miškelyje.

Kaltinamasis iki šiol negali numanyti, koks įkaltis jį išdavė. Per kratas K.Jonaičio bute ir garažuose aptiktos didžiulės krūvos įvairiausių dėvėtų drabužių (daugiausia moteriškų). Nuo jų sklido nežmoniška smarvė. Kai tarp šių drabužių pareigūnai rado dingusios be žinios E.Venskutonytės daiktus, maniakas prisipažino nužudęs merginą.

Manoma, jog tyčiniu nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis kaltinamas K.Jonaitis galėjo nugalabyti dar kelias moteris ir anksčiau nagrinėtos bylos (tada jis buvo nuteistas už žmogžudystę) liudytojus. Įtariama, kad vyriškiui talkininkavo žmona.

Pirminiais duomenimis, važiuodamas kartu su G.Jonaitiene maniakas sutikdavo pavėžėti išvaizdžias merginas. Vėliau jos būdavo apsvaiginamos, atokiose vietose pririšamos prie medžių, kankinamos ir galiausiais pasmaugiamos.

Ekspertai kol kas negali tiksliai pasakyti, ar K.Jonaitis savo aukas žagino.

Trečioji

Rugpjūčio viduryje, po kelių mėnesių intensyvaus tyrimo bei apklausų, K.Jonaitis prisipažino nužudęs ir jonaviškę G.Šatraitytę. Atlikus ekspertizę ir DNR tyrimus pasitvirtino pareigūnų įtarimas, kad prie Rykantų rasti palaikai yra praėjusiais metais dingusios G.Šatraitytės.

Nužudytosios kūno po žeme ieškojo prieš kelis mėnesius iš Suomijos atvykę kinologai su specialiai apmokytais tarnybiniais šunimis, tačiau gerokai apirę jonaviškės palaikai rasti tik pačiam maniakui parodžius tikslią vietą. Merginos kūnas buvo sukištas į polietileninį maišą ir uždengtas audeklo gabalu.

Po kelių dienų į miškelį prie Rykantų atvežtas K.Jonaitis policininkams turėjo pademonstruoti, kaip nužudė G.Šatraitytę, tačiau vyriškis atsisakė tai padaryti. Pasak pareigūnų, juos labiausiai nustebino, kad merginos lavonas buvo paslėptas už rugių lauko, tankmėje po putino krūmais. Nuo greitkelio iki kapvietės - tik 200300 m, už pasėlių - ūkininkų išvažinėtas keliukas.

Šiuo metu tiriama, ar dingusi be žinios Jelena Arcebuševa taip pat nebuvo nužudyta to paties maniako. K.Jonaitis tai atkakliai neigia. K.Jonaitis kaltinamas trijų merginų nužudymu.