aA
Hagoje įsikūręs karo nusikaltimų tribunolas antradienį pranešė, kad keturiems buvusiems aukščiausiems Jugoslavijos sausumos ir jūrų pajėgų vadams buvo pateikti kaltinimai dėl karo įstatymų ir papročių pažeidimo per 1991 metais vykusį puolimą prieš Dubrovniko miestą Kroatijoje.
Generolas Pavlė Strugaras, viceadmirolas Miodragas Jokičius, viceadmirolas Milanas Zecas ir kapitonas Vladimiras Kovačevičius buvo apkaltinti dėl intensyvaus Dubrovniko bombardavimo, kurį Jugoslavijos pajėgos vykdė nuo 1991 metų spalio iki gruodžio mėnesio.

Federalinė armija ir laivynas apsupo pakrantėje įsikūrusį Dubrovniką, kai 1991 metų birželį Zagrebas paskelbė nepriklausomybę nuo serbų dominuojamos Jugoslavijos. Pajėgos įžengė į Kroatiją paremti sukilusios serbų mažumos. Pasak teismo, per Dubrovniko puolimą žuvo daugybė taikių gyventojų.

Nuo vasario mėnesio paslaptyje laikyti kaltinimai buvo paskelbti, kai teismas gavo vyriausiosios prokurorės Carlos Del Ponte prašymą tai padaryti, sakoma teimso pareiškime. C.Del Ponte paragino keturis kaltinamuosius iš karto suimti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.