aA
Keturių opozicinių vidurio ir dešiniųjų partijų - liberalų, konservatorių, moderniųjų krikščionių demokratų ir centristų - atstovai antradienį sutarė tęsti konsultacijas dėl nuolat veikiančios politinio bendradarbiavimo tarybos įkūrimo.
Moderniųjų krikščionių demokratų nuomone, politinio bendradarbiavimo taryba galėtų derinti minėtųjų partijų ir frakcijų Seime pozicijas svarbiausiais politiniais klausimais, koordinuoti politines iniciatyvas, svarstyti tolesnio bendradarbiavimo galimybes.

Kaip BNS sakė MKDS pirmininkas Vytautas Bogušis, "iš principo" visi Seime vykusio susitikimo dalyviai tokiai bendradarbiavimo formai neprieštaravo.

Pasak V.Bogušio, partijų atstovai sutarė, jog šį pasiūlymą aptars su savo partijų vadovybėmis ir spalio 10 d. pateiks savo pastabas.

Susitikime, be MKDS lyderio, dalyvavo Tėvynės sąjungos -konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Kubilius, Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Rolandas Paksas, Centro sąjungos (CS) valdybos narys parlamentaras Virginijus Martišauskas, kiti šių partijų atstovai.

MKDS lyderis neatmetė galimybės, kad politinio bendradarbiavimo taryba ateityje gali svarstyti ir klausimus dėl bendros alternatyvios Vyriausybės programos rengimo bei bendro kandidato į prezidentus.

Konservatoriai yra pasiūlę rengti pirminius dešiniųjų partijų kandidato į prezidentus rinkimus, o liberalai iškėlę idėją parengti bendrą alternatyvią Vyriausybės programą.

Pagal Seimo Statutą, opozicinės frakcijos rengia opozicinės Vyriausybės programą.

Tačiau tiek centristai, tiek liberalai skeptiškai įvertino pirminių rinkimų idėją, o konservatoriai abejoja dėl dalyvavimo rengiant alternatyvią Vyriausybės programą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.