aA
Dėl rinkėjų balsų netrukus susiremsiančios kai kurios Lietuvos partijos įvaizdžio kūrimo specialistų ieško užsienyje. Tačiau apie tai paklausti politikai nenoriai atskleidžia tokius kontaktus. Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas linkęs nutylėti, kiek jo vadovaujamai partijai kainavo politikos konsultanto iš Jungtinių Valstijų Josepho Napolitano paslaugos, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".
Pinigai, doleriai
Pinigai, doleriai
© Lehtikuva/ Scanpix
Darbo partija Vyriausiajai rinkimų komisijai nepateikė duomenų apie J.Napolitanui sumokėtą honorarą už patarimus per Europos Parlamento rinkimų kampaniją.

Neoficialiomis žiniomis, devyniems užsienio valstybių lyderiams anksčiau patarinėjusio specialisto konsultacijos V.Uspaskichui turėjo atsieiti iki keliasdešimt tūkstančių JAV dolerių.

Kitų partijų atstovai tvirtina, kad už jų konsultacijas moka giminingos užsienio partijos arba tarptautiniai fondai. Valdančioji Socialdemokratų partija bando išsiversti be užsienio konsultantų paslaugų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.