aA
Lietuvos gydytojų, slaugos specialistų, pacientų ir jų artimųjų organizacijos kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus, prašydamos kitais metais Lietuvos sveikatos priežiūrai skirti ne mažiau kaip 5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).
Ligoninė
Ligoninė
Kreipimasis adresuotas prezidentui, Seimo pirmininkui, premjerui bei sveikatos apsaugos ministrui.

Kaip spaudos konferencijoje antradienį teigė Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas, Lietuvos nacionalinė sveikatos koncepcija, Sveikatos programa ir Sveikatos sistemos įstatymas numato, kad pereinant į rinkos santykius net ekonominių sunkumų laikotarpiu išlaidos sveikatos priežiūrai neturi būti mažinamos ir finansavimas turėtų sudaryti ne mažiau kaip 5 proc. BVP.

Tačiau, pasak L.Labanausko, jau kelerius metus Vyriausybė negali užtikrinti įstatymo numatyto ne mažesnio kaip 5 proc. BVP sveikatos finansavimo. Sveikatos apsaugai 1997 metais buvo skirta 4,7 proc. BVP, 1998 metais - 4,6 proc., 1999 metais - 4,48 proc., 2000 metais - 4,42 proc., šiais metais - 4,34 proc.

L.Labanausko teigimu, tokiu būdu per 1997-2001 metų laikotarpį sveikatos apsaugos sistema negavo apie 1 milijardo litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.