aA
Drauge Vokietijos vadovas išreiškė viltį, kad bus sureguliuotas Čečėnijos konfliktas.

"Mano manymu, dabar atsirado galimybė išspręsti Čečėnijos konfliktą ir ten sukurti padoraus gyvenimo sąlygas", spaudos konferencijoje sakė G. Schroederis.

G. Schroederis sakė tikįs, kad V. Putino pergalė padidins Rusijos galimybes išspręsti vidaus problemas.

"Vokietija yra labai patenkinta Rusijos prezidento išrinkimu. Tai teigiamai paveiks ir Rusijos vykdančiąsias institucijas. Neabejotina, kad vyriausybės veikla bus daug aktyvesnė", kalbėjo Vokietijos vadovas.

G. Schroedris taip pat išreiškė viltį, kad Vokietijos ir Rusijos "strateginė" partnerystė dabar bus išplėsta ir kad V. Putino pergalė taps dideliu stimulu Rusijos ekonomikai.

G. Schroederis išsiuntė V. Putinui sveikinimo telegramą, kurioje išreiškė įsitikinimą, kad po rinkimų prasidės nauji Maskvos santykiai tiek su Vokietija, tiek su visa Europos Sąjunga.

"Labiau nei bet kada turime pasinaudoti savo strategine partneryste abiejų šalių žmonių ir Europos saugumo gerovei", rašė G. Schroederis. Telegramoje jis taip pat išreiškė viltį greitai susitikti su naujuoju Rusijos prezidentu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.