aA
JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas pirmadienį užsiminė, kad Vašingtonas per savo antiteroristinę kampaniją gali taikytis ir į Iraką, tačiau pabrėžė, jog svarbiausi taikiniai yra Afganistane besislapstantis Osama bin Ladenas ir jo tinklas "al-Qaeda" ("Bazė").
C.Powell
C.Powell
Paklaustas, ar prezidento George'o W.Busho administracija atmeta galimybę bombarduoti taikinius Irake, C.Powellas televizijos CBS žurnalistui atsakė: "Didžiausią dėmesį prezidentas skiria pirmajam operacijos etapui".

"Kalbama apie "al-Qaeda", Osamą bin Ladeną ir bendrai apie terorizmą pasaulyje. Dėl antrojo, trečiojo ar ketvirtojo mūsų kampanijos etapo jis neatmetė jokios galimybės", - sakė C.Powellas.

Anksčiau pirmadienį Jordanijos karalius Abdullah II (Abdula II) pranešė, jog prezidentas G.W.Bushas praėjusią savaitę jį patikino, kad JAV kariaudamos su terorizmu nepuls Irako ar kokios nors kitos arabų valstybės, tačiau Baltieji rūmai šį pranešimą paneigė. "Šis pranešimas netikslus", - sakė G.W.Busho atstovas spaudai Ari Fleischeris (Aris Fleišeris).

Abdullah II, kuris su G.W.Bushu penktadienį kalbėjosi Vašingtone, savo komentarus pateikė lankydamasis armijos batalione.

Pirmadienį Vašingtonas pradėjo savo ambasadoms užsienyje siųsti slaptas telegramas, kuriose pateikta užsienio vyriausybėms skirta informacija, įrodanti, jog rugsėjo 11-osios teroristų atakas JAV organizavo O.bin Ladenas ir "al-Qaeda".

"Sukaupėme svarbios informacijos, kuri aiškiai rodo, jog atsakingas yra Bin Ladenas ir tinklas "al-Qaeda". Slaptumo sąlygomis pateikiame šią informaciją draugams ir sąjungininkams", - sakė aukštas Valstybės departamento pareigūnas, prašęs nenurodyti jo pavardės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.