aA
Rengdamosi karui prieš terorizmą, Jungtinės Valstijos pirmadienį dislokavo dar vieną lėktuvnešį. Tačiau JAV laivynas žengė neįprastą žingsnį - lėktuvnešis "USS Kitty Hawk" buvo išsiųstas iš netoli Tokijo esančio uosto be įprastos 70 karo lėktuvų flotilės, kuri būdavo jame dislokuota.
Nenorėję prisistatyti JAV atstovai pareiškė, jog svarstomos įvairios galimybės, kaip panaudoti šį laivą. Viena šių galimybių yra dislokuoti "Kitty Hawk" Indijos vandenyne į pietus nuo Afganistano ir panaudoti jį, kaip sraigtasparnių bazę, iš kurios būtų rengiami Amerikos specialiųjų pajėgų įsiveržimai į Afganistaną.

Trys JAV lėktuvnešiai, turintys iš viso daugiau kaip 200 lėktuvų, jau yra dislokuoti Pietryčių Azijos regione ir pasiruošę rengti atakas Afganistane.

Jungtinės Valstijos rengiasi duoti smarkų karinį atkirtį teroristams po rugsėjo 11 dieną įvykdytų katastrofiškų teroro išpuolių, kurių metu teroristų užgrobti lėktuvai sugriovė Niujorko Pasaulio prekybos centrą ir dalį Vašingtone esančio Pentagono pastato.

Po šių išpuolių Jungtinės Valstijos surengė didžiausią kariuomenės mobilizaciją nuo 1991 metų Persijos įlankos karo. Amerikos lėktuvnešiai "Carl Vinson" ir "Independence" tuo metu jau buvo Persijos įlankoje arba netoli jos, o trečiasis lėktuvnešis "Theodore Roosevelt", kaip manoma, dreifavo Viduržemio jūroje.

Sunkieji JAV bombonešiai B-52 ir B-1, kiti karo laivai bei elitinės specialiosios pajėgos dabar jau permestos į Persijos įlanką, Vidurinę Aziją ir netoli Afganistano esantį Indijos vandenyno regioną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.