aA
Lenkų naujakuriai nelegaliai apsigyveno 1 mln. svarų (apytikriai 4 mln. Lt) vertės name, esančiame viename iš prabangiausių Londono rajonų, nes nuomotis būstą čia jiems per brangu.
Skvoteris
© Shutterstock nuotr.

Šeši skvoteriai į Viktorijos laikų namą Haigeite, Šiaurės Londone įsikėlė prieš dvi savaites.

Šis namas yra netoli namų, kurie priklauso modeliui Kate Moss ir aktoriui Jude’ui Law.

Jie lange net iškabino užrašą, kuriame skelbiasi esą nelegalūs naujakuriai ir nesiruošią išsikraustyti, kol nuomos kainos nenukris.

Paprastai butai tokiuose rajonuose nuomojami už 5 tūkst. svarų (20 tūkst. Lt) per mėnesį.

Vienas 24 m. nelegalus naujakurys papasakojo vietos laikraščiui: „Čia tiek didelių tuščių nenaudojamų pastatų – tai toks eikvojimas. Mes neišgalime nuomotis būsto šiame rajone, tačiau turime pakankamai pinigų pragyvenimui, todėl apsigyvenome čia neteisėtai.“

Manoma, kad šis 1 mln. svarų būstas yra renovuojamas.

Tačiau vietos gyventojai sako, kad statybininkai susirinko savo įrankius, kai pastato savininkas jiems pasakė, kad jis negali tęsti darbų, kol nesibaigė recesija.

Vienas vietos gyventojas, kuris nenorėjo skelbti savo vardo, papasakojo, kad kalbėjo su šešiais lenkų skvoteriais ir pareiškė, kad savininkas buvo informuotas apie užimtą butą.

Jis pasakė: „Savininkas namą nusipirko prieš porą metų ir pradėjo jo remontą, tačiau kilus recesijai, darbai sustojo.“

„Aš pakalbėjau su skvoteriais, kurie pasakė, kad nori gyventi šiame rajone, tačiau neturi pinigų brangiai nuomai, tad persikėlė į šį tuščią namą.“

„Jis pridūrė: „Jie nekelia per daug problemų, tačiau tai gražus, geras rajonas, kuriame žmonės namus įsigyja už milijonus svarų ir nenori regėti įsikeliančių skvoterių gaujų.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.