aA
Sirijos tankai ketvirtadienį apšaudė į protestuotojų pusę perėjusių karių slėptuves netoli Rastano miesto centrinėje šalies dalyje, pranešė vienas vietos gyventojas ir aktyvistai.
Protestuotojai Sirijoje
Protestuotojai Sirijoje
© Reuters/Scanpix

Tuo tarpu pareigūnai paskelbė susigrąžinę kontrolę svarbiame regione palei automagistralę tarp Damasko ir Alepo.

Pasak aktyvistų, apie 50 tankų ir šarvuočių iš priešlėktuvinių pabūklų ir kulkosvaidžių apšaudė žemės ūkio laukus prie Rastano, esančio už 20 kilometrų į šiaurę nuo neramumų židiniu tapusio Homso miesto.

Šiame mieste spalio pabaigoje įvyko pirmas didelis susirėmimas tarp prezidentui Basharui al Assadui ištikimų karių ir armijos dezertyrų, jau aštuonis mėnesius tęsiantis sukilimui prieš Damasko režimą.

Prancūzija sieks arabų paramos humanitarinei intervencijai Sirijoje

Prancūzija ketvirtadienį sieks arabų paramos humanitarinės pagalbos intervencijai Sirijoje.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Alainas Juppe pirmą kartą apie humanitarinės pagalbos intervenciją Sirijoje užsiminė trečiadienį. Ketvirtadienį jis išdėstė daugiau plano detalių ir sakė, kad per susitikimą Kaire pateiks šį pasiūlymą Arabų Lygos užsienio reikalų ministrams.

A. Juppe sakė, kad civiliams apsaugoti į Siriją reikia siųsti tarptautinius stebėtojus, nesvarbu, ar prezidentas Basharas al Assadas tam pritars, ar ne. Ministras teigė, kad jo siūlomas planas nėra karinė intervencija, bet pripažino, kad humanitarinės pagalbos konvojams reikės ginkluotos apsaugos.

A. Juppe pridūrė, kad šiuo klausimu kalbėjo su partneriais Jungtinėse Tautose ir JAV valstybės sekretore Hilary Clinton.

A. Juppe trečiadienį pripažino opozicinę Sirijos nacionalinę tarybą teisėta partnere, su kuria nori dirbti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.