aA
Seimas linkęs dar metams, iki 2012 m. gruodžio 31 d., palikti sumažintas Seimo narių parlamentinei veiklai skiriamas lėšas bei Seimo Pirmininkui ir jo pavaduotojams skiriamas reprezentacines lėšas.
Seimas mažinasi kitų metų lėšas parlamentinei veiklai
Seimo posėdis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Už tokias Seimo pirmininkės Irenos Degutienės ketvirtadienį pateiktas Statuto pataisas po pateikimo balsavo 85 Seimo nariai, niekas nebalsavo prieš, 5 parlamentarai susilaikė. Jos toliau bus svarstomos ypatingos skubos tvarka lapkričio 29 d.

"Labai norėčiau taip gyventi, kaip iki šiol buvę pirmininkai, gal galėčiau dažniau pakviesti ir reziduojančius ambasadorius ir juos priimti. Bet šiandien situacija tokia, kokia jinai yra, tai, pagal tokią situaciją, ir reikia gyventi", - apie būtinybę taupyti Seimo nariams aiškino I. Degutienė.

Seimo Pirmininkės duomenimis, siūlomi pakeitimai per 2012 metus leistų sumažinti valstybės biudžeto lėšų poreikį apie 3 298 800 litų.

Seimas yra nustatęs, kad reprezentacijai ir parlamentinei veiklai skiriamų lėšų karpymas yra laikinas ir galioja iki 2011 m. gruodžio 31 d., o nuo 2012 m. sausio 1 d. vėl grįžtama prie ankstesnių dydžių.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.