aA
Vokietijos mėsos pramonei gresia pavojus, nes vokiečiai pamažu tampa vegetarais. Per savaitę vegetarais virsta po 4 tūkstančius vokiečių.
Vegetables
Nuomonių apklausas rengiantis institutas "Forsa" spalio 1-osios - vegetarų dienos - proga paskelbė, kad Vokietijos vartotojai nebepasitiki nei jautienos, nei kiaulienos kokybe - tam turėjo įtakos ir galvijų kempinligė, ir skandalai dėl užkrėstos kiaulienos.

Taigi apklausus 4 tūkstančius Vokietijos gyventojų, paaiškėjo, kad šios šalies simboliais tapusias - šnypščiančias keptuvėje dešras, virtas kiaulių kojas, garuojančius troškintus kopūstus ir kalnus kukulių (cepelinų) - vokiečiai pradėjo vis dažniau ignoruoti.

Anot instituto "Forsa", toks mitybos posūkis sutapo su pirmaisiais kempinligės (galvijų spongioforminės encefalopatijos) atvejais, apie kurių pasireiškimą Vokietijoje buvo pranešta pernai lapkritį.

Beje, įtakos XXI amžiaus vokiečių mitybos pasirinkimui turi ir susirūpinimas sveikata, pirmiausia vėžio ir širdies ligų profilaktika, mano mokslininkai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.