aA
Maskva imsis adekvačių karinių ir politinių priemonių, jei NATO toliau plėsis į Rytus, interviu pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) vadovo pavaduotojas Jevgenijus Husarovas.
Pasak jo, "NATO karinei infrastruktūrai priartėjus prie Rusijos sienų, jei Aljansas plėsis į Rytus, Rusija, be abejonės, bus priversta imtis adekvačių priemonių - ir karinių, ir politinių".

J.Husarovas pripažino, jog "nematyti jokių esminių poslinkių sprendžiant klausimus, kurie tradiciškai laikomi Rusijos ir NATO nesutarimų priežastimi".

Pasak ministro pavaduotojo, Maskva "tebėra įsitikinusi, kad planai plėsti Aljansą yra didžiai klaidingi" ir "visiškai neatitinka tikslų sukurti nedalomą Didžiąją Europą, kurioje kiekvienas galėtų jaustis vienodai saugus".

Žurnalo "Diplomat" spalio mėnesio numeryje išspausdintame interviu URM atstovas taip pat pareiškia, kad Rusija nesutinka su "NATO pretenzijomis į išskirtinį vaidmenį saugumo srityje ir Aljanso noru neretai ignoruoti tarptautinės bendrijos nuomonę priimant savo sprendimus".

J.Husarovas pabrėžė, kad Rusija, kaip ir anksčiau, mano, jog "saugumo ir bendradarbiavimo srityje visos Europos veiklą koordinuojančios organizacijos vaidmenį ateityje turėtų prisiimti Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.