aA
Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė Šakių rajono apylinkės prokuratūros ištirtą buvusios sovietų saugumo agentės ir operatyvinio įgaliotinio baudžiamąją bylą, kurioje jiems pareikšti kaltinimai dėl Lietuvos partizanų genocido.
Justice
Šakių rajono apylinkės prokuratūra nustatė, kad kaltinamasis Vytautas Vasiliauskas, kuriam dabar yra 71-eri metai, pokaryje buvo Lietuvos SSR valstybės saugumo ministerijos (MGB) Kauno srities Šakių rajono skyriaus operatyvinis įgaliotinis.

Martina Žukaitienė, kuriai dabar 71-eri, pokaryje buvo sovietų okupacinės struktūros - Lietuvos SSR valstybės saugumo ministerijos (MGB) agentė.

Šakių prokuratūra nustatė, kad 1953 metų sausio 2 dieną tuometiniam Šakių saugumo operatyviniam įgaliotiniui V.Vasiliauskui ir kitiems MGB kariuomenės vadams M.Žukaitienė parodė dviejų Lietuvos partizanų slapstymosi vietą ir kelią prie Žalgirio miške įrengto partizanų bunkerio.

Prokuratūros duomenimis, už tai M.Žukaitienei buvo sumokėta nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. rublių.

V.Vasiliausko ir kitų MGB kariuomenės vadų nurodymu, bunkerį apsupo kariai ir jame buvę Lietuvos partizanai Jonas Aštrauskas ir Antanas Aštrauskas buvo sušaudyti.

V.Vasiliauskas kaltinamas Lietuvos gyventojų genocidu, o M.Žukaitienė - padėjimu vykdyti genocidą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.