aA
Valdančiosios socialdemokratų partijos (LSDP) atstovai, atsiliepdami į prezidento Valdo Adamkaus raginimą, pareiškė, jog kai kurių partijos narių pareiškimai nereiškia, jog keičiasi Vyriausybės ir partijos pozicija dėl rugsėjo pradžioje Baltarusijoje vykusių prezidento rinkimų vertinimo.
"Rinkimai, mūsų nuomone, nebuvo europietiškai demokratiški, nebuvo pakankamai užtikrintos opozicijos kandidatų teisės ir galimybės naudotis spauda, ypač radiju ir televizija", - pirmadienį spaudos konferencijoje pareiškė LSDP Informacijos centro vadovas parlamentaras Gediminas Kirkilas.

Tačiau jis pažymėjo, jog socialdemokratai palaiko Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje besiformuojančią nuomonę, kad nereikėtų izoliuoti Baltarusijos.

Praėjusią savaitę interviu BNS Europos Tarybos generalinis sekretorius Walteris Schwimmeris teigė, jog Baltarusijos santykiai su ET priklausys nuo šios šalies valdžios, pirmiausia parlamento, ryžto imtis demokratinių reformų.

"Izoliacija paprastai naudinga diktatoriams. Ji būtų naudinga tik Aleksandrui Lukašenkai", - pridūrė G.Kirkilas.

"Mes palaikysime dialogą ir toliau su mūsų kaimynais baltarusiais vyriausybiniame lygyje, plėsime ekonominį, kultūrinį ir kitokį bendradarbiavimą. Mes taip pat palaikome, kad būtina kviesti juos į tarptautines organizacijas kartu su opozicijos atstovais", - teigė G.Kirkilas.

G.Kirkilas atmetė kaltinimus, jog tokiu būdu socialdemokratai remia nedemokratišką prezidento Aleksandro Lukašenkos režimą.

"Noriu pasakyti gana kategoriškai, kad mes, mūsų partija niekada nesutiksime su kaltinimais, kad palaikome kažkokią autokratiją ar politikus, kurie siekia išlaikyti valdžią bet kokiomis priemonėmis. Kairieji per daug nukentėjo 1991-1992 m. dėl dešiniųjų radikalių autokratinių veiksmų. Būtų keista, jeigu mes ką nors panašaus remtume kitoje šalyje", - pažymėjo jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.